Heinola sijaitsee Läntisen järvi-suomen alueella, vain 1,5 h ajomatkan päässä Helsingistä. Kaupunkia ympäröivä vesistö ja mahtava luonto tarjoavat matkailijalle erilaisia elämyksiä.

LUONTO JA ULKOILU

Heinolan alueella on monipuoliset ulkoilu- ja liikuntaharrastusmahdollisuudet. Ulkoilureitit alkavat aivan keskustan tuntumasta ja Vierumäen monipuoliset palvelut ovat vain 15 min. ajomatkan päässä. Heinolaa ympäröivät vedet mahdollistavat kalastus- ja muita vesiharrastuksia. Heinolaan pääsee myös vesiteitse Lahdesta, Vääksystä ja Jyväskylästä.

KULTTUURI

Pienen kaupungin ja lähialueen lukuisat tapahtumat ympäri vuoden elävöittävät kaupunkikuvaa. Heinolan Kesäteatteri, Heinolassa Jyrää sekä Kalamarkkinat ovat kesäkauden kohokohtia. Talvisin Heinolassa loistavat jouluvalot ja helmikuussa järjestetään joka vuotuiset jääfestivaalit.

Kesällä 2019 Heinolan katetulla Kesäteatterilla “POKKA PITÄÄ” esitys. Suomen hauskimmat näyttelijät yhdessä käsikirjoittaja Jaakko Saariluoman kanssa takaavat varmasti upean teatterielämyksen!

Paikkakunnan historiaan pääset tutustumaan mm. Heinolan Kaupungin museoon tai 1780 valmistuneeseen Lääninkivalteri Aschanin taloon. Paikallisoppaiden erilaiset teemalliset kaupunkikierrokset ovat myös varattavissa ryhmille.

http://www.heinola.fi/museoiden-nayttelyt-ja-tapahtumat

http://www.heinola.fi/heinolan-kaupunginmuseo

http://www.heinola.fi/laaninkivalteri-aschanin-talo

LAPSIPERHEILLE

Lapsiperheille Heinolassa riittää mukavaa tekemistä. Uimarantoja, ulkoilualueita ja leikkipuistoja löytyy joka puolelta kaupunkia. Heinolan Lintutarhat on varsinkin lapsiperheiden suosikkikohde. Lintutarhan toiminta-ajatuksena on hoitaa loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja ja palauttaa ne takaisin luontoon.

http://www.heinolanlintutarha.fi/fi

HERKUTTELUA JA KÄYNTIKOHTEITA

Heinolan ravintola tarjonnasta löytyy moneen makuun vaihtoehtoja ja varmasti jokaiselle jotakin. Kesäisin palvelee myös Heinolan Harjupaviljonki, jonka maukkaat vohvelit voit nauttia samalla kuin katsot silmiä hiveleviä maisemia. Cafe Kailas, kulttuurihistoriallisessa Siltasaaressa, Heinolan rautatiesillan kupeessa on näkemisen arvoinen paikka ja avoinna myös kesäisin.

MAJOITUS

Heinolasta löytyy  niin hotelli-, mökki-, ja leirintäaluemajoitusta kuin vuokrattavia huviloita tai huoneistoja. Kumpeli Spa kylpylähotelli tarjoaa hotellipalveluja sekä aikuiseen makuun tehdyn spa-osaston mahtavalla järvinäkymällä. Kesäteatteriin tulijat voivat ostaa kesäteatterimajoituspaketin mm.  Kumpeli Spa Hotelliin, Hotelli Valoon tai Villa Huldaan.

RYHMILLE

Heinolan seudulla pystyt järjestämään kokouksia, yrityksen tyhy- ja virkistyspäiviä ja alueelta löytyy isommallekin porukalle majoitusvaihtoehtoja. Kylpylä- ja Saunaelämyksiä tarjoaa Hotelli Kumpeli Spa sekä Nowene – Nordic Wellness Experience. Vierumäki Resort tarjoaa valtavan valikoiman erilaisia aktiviteettejä ja erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

[/vc_column_text] [/vc_column]
[/vc_row]